Synnytysmeditaatio

Läsnäoloa, rentoutumista ja kivun kanssa pärjäämistä | opettajana Alessandra Sarelin

Kurssin kuvaus

Uskalla kohdata tuntematon synnytys

Mitä kivunlievitystä käytät, missä synnytät tai mitä mahdollisia komplikaatioita koet, ei välttämättä ole ratkaisevaa sille, onko synnytyskokemuksesi positiivinen ja turvallinen. Ratkaisevaa kokemukselle on sen sijaan se, miten pystyt käsittelemään pelkoa, jota voit tuntea synnytyksen aikana. 

Synnytyspelko on terve reaktio tuntemattomaan tapahtumaan, ja sen hyvä puoli on, että se usein saa naisen liikkeelle, valmistautumaan synnytykseen ja etsimään synnytysvoimaansa. Olet oikeassa paikassa! 

Läsnäolo on ainoa mielentila jossa voit synnyttää ilman pelkoa. Ollessamme täysin läsnä meillä on yhteys siihen luovaan voimaan, joka saa aikaiseksi maanjäristyksiä ja saa kukat kukkimaan joka kevät. Doulana olen konkreettisesti nähnyt miten synnyttäjän mielentilalla ja kyvyllä olla läsnä on suora vaikutus synnytyksen kulkuun, kivunkokemukseen ja kärsimykseen. Sen takia olen tehnyt sinulle verkkokurssin Synnytysmeditaatio.

Synnytys on matka, joka voi tuntua pelottavalta koska siihen liittyy paljon tuntematonta ja hallitsematonta. Ihan niin kuin satujen sankari, synnyttäjä joutuu jättämään tavallisen maailman taakseen.

Naisen kannattaa valmistautua hyvin tätä matkaa varten. Tuntemattomille maille ei kannata lähteä ilman karttaa, kompassia ja opasta!

Kurssin materiaalissa on paljon hyväksi koettuja meditatiivisia harjoituksia, liittyen muun muassa hengitykseen ja kivunkohtaamiseen.

Meditatiiviset harjoitukset vaikuttavat aivojen värähtelytaajuuksiin ja auttaa synnyttäjää pääsemään erilaiseen mielentilaan.

Tässä mielentilassa voi olla yhteydessä intuitioon ja vaistoihin, mikä edistää synnytystä koska nainen tietää itse missä asennossa hänen on hyvä olla, mitä kivunlievitystä hän tarvitsee, mitä tukea hän tarvitsee, jotta voi tuntea olonsa turvalliseksi ja rennoksi. Meditatiiviset harjoitukset opettavat päästämään menneestä irti ja keskittymään ainoastaan tähän hetkeen.

Doulana olen kokenut, että pelot tai vanhat traumat voivat olla este sille, että synnyttäjän uskaltaa mennä tähän mielentilaan. Jos hän yrittää liikaa hallita tilannetta, hallita itseään ja synnytyksen kulkua, rationaalinen mieli (neocortex) hallitsee ja tämä voi vaikuttaa kielteisesti synnytyksen kulkuun ja hormoninen eritykseen.

Tuntemattoman synnytyksen kohtaaminen vaatii paljon rohkeutta. Sen takia kurssi tarjoaa paljon harjoituksia yleisten pelkojen purkamiseen.

Lupaan, että verkkokurssi menee pintaa syvemmälle.


Kenelle verkkokurssi soveltuu?

Odottajalle: sinulle joka haluat synnyttää rakkauden taajuudella. Sillä ei ole merkitystä suunnitteletko käyttäväsi synnytyksen aikana lääkkeitä vai et, tuleeko puolisosi mukaan synnytykseen vai ei, onko sinulla puolisoa vai ei, tuleeko doula mukaan synnytykseen vai ei. EFT-harjoitukset sopivat erityisen hyvin synnytyspelkoisille, mutta jokainen hyötyy stressin purkamisesta. 

Riippumatta siitä miten sinä synnytät, olet sankaritar ja synnytys on aina äitiyden siirtymäriitti. 

Hyödyt

1) Lievitä synnytykseen liittyviä pelkoja, vapaudu ahdistavista ja rajoittavista ajatuksista. Tämä vapauttaa suuren määrän energiaa, lisää turvallisuuden tunnetta, rauhoittaa kehoa ja mieltä – ja mahdollistaa oman synnytysvoimasi löytämisen.

2) Vahvista luottamusta, että pystyt kohtaamaan jokaisen haasteen synnytysmatkallasi.

3) Löydä oma tapasi synnyttää (lääkkeiden kanssa tai ilman lääkkeitä).

4) Kohtaa synnytyksen intensiteetti ja syvennä ymmärrystäsi kivun ja kärsimyksen välisestä erosta. Näin tulet kivun kanssa paremmin toimeen.

5) Vahvista yhteys itseesi ja syvimpään voimaasi odotuksessa ja synnytyksessä.

6) Opi tehokas stressin lievityksen itsehoitotekniikka, joka kulkee aina mukana.

Palautetta 

"Olen tykännyt paljon kurssista! Oon saanu keinoja minkä avulla uskoisin, että saan paremman synnytyskokemuksen. Edellisiin synnytyksiin en osannut etsiä tietoa lääkkeettömistä kivunlievityskeinoista, enkä tajunnut rentoutumisen merkitystä synnytyksen ja kivunhallinnan kannalta. Menin herkästi paniikkiin ja taistelin kipua vastaan."

”Kiitos vielä tuesta – käytin EFT:tä useamman kerran synnytyksessä. Oli iso henkinen apu, suosittelen ehdottomasti kaikille!”

“Parasta oli miten naputus melkein välittömästi auttoi minua rentoutumaan ja antoi turvallisen olon. Aika nopeasti rupesin ajattelemaan ongelmaani eri tavalla ja oli paljon helpompaa lähestyä sitä. EFT oli erittäin tehokasta myös synnytyksen aikana – silloin menetelmä oli jo tuttu. Tietyt toimenpiteet olisi ollut mahdoton tehdä ilman EFT:n vaikutusta.”

Tuki

Vertaistuki suljetussa Facebook ryhmässä.

Facebook live tai Google hangout keskustelu kerran kuussa, jolloin on mahdollista esittää kysymyksiä ja saada ohjausta.

Opettajan palaute tehtäviin.

Kurssin voi ostaa myös Holvi-verkkokaupasta! https://holvi.com/shop/Labyrinthdoula/product/74837ff469cd9ad792d0e14a2471f622/


Alessandra Sarelin
Alessandra Sarelin
PhD, EFT-ohjaaja, doula

Tervetuloa, olen iloinen että olet täällä! Haluan, että sinun matkasi kohti äitiyttä on täynnä oivalluksia, rakkautta, kasvua ja pieniä ihmeitä. Minä olen EFT-ohjaaja ja sertifioitu synnytysdoula sekä synnytystanssiohjaaja ja naistenpiirivetäjä. Doulana olen toiminut kuusi vuotta ja meditaatiota olen harrastanut eri opettajien kanssa kymmenisen vuotta.

Palautetta opettajasta: 

“Ohjaajana niin sopiva tähän työhön: kerrot rauhassa, kuuntelet, olet vahva, salliva, liioittelematon ja silti vakuuttava. Asioilla on aina synnytyksiin ja odotuksiin liittyen niin monta puolta ja monia tilanteita ja tasoja, että mitään ei voi julistaa yhdeksi ainoaksi totuudeksi. Sinä jaat viisauttasi hienosti ja sopivan sensitiivisesti.”

alessandra.sarelin@gmail.com

Kurssin oppimäärä

Kivun kohtaaminen - miten koet synnytyksen kivun ja intensiteetin?
Piilota sisältö
Tuntemattoman kohtaaminen – löydä voimavarasi ja syvin viisautesi
Piilota sisältö
Miten jatkaa eteenpäin?
Piilota sisältö